Fotograf: Starbucks / press

Vd:ns brev till alla Starbucksanställda: Nu höjs allas löner

Totalt kan de anställdas ersättningar öka upp till 15 procent.

Alla Starbucksantällda - eller "partners" som det heter på företaget - fick en härlig start på veckan. I ett mail till anställda i USA skrev nämligen företagets vd Howard Schultz om förändringar som skulle komma, bland annat att alla ska få en lönehöjning på minst 5 procent.

"Från och med den 3 oktober kommer alla partners och butikschefer i USA få en ökning av baslönen på minst 5 procent. Ökningens storlek kommer bero på geografiska faktorer och marknadsfaktorer och ska försäkra att Starbucks fortsätter vara den arbetsgivare som föredras av anställda på alla marknader där vi verkar," skrev Schultz bland annat i brevet.

Förutom löneförhöjningen presenterades också en utvidgning av bolagets program för aktieoptioner, Bean Stock. Genom Bean Stock har de anställda möjlighet att få aktier i bolaget, om de stannar en längre tid.

Tillsammans ska dessa två förändringar leda till en ökning av ersättning på 5-15 procent för anställda.

LÄS ÄVEN: Så gick hon från Hooters-servitris till att bossa över miljardbolag


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST