Fotograf: TT / Fredrik Sandberg / Montageis

Spotifys återerövring av Ryssland - nylansering på gång

Källor till ryska medier rapporterar att ett nytt försök är på gång.

Musiktjänsten Spotify kanske tänker om rörande en satsning i Ryssland. Enligt källor till ryska medier tittar det svenska bolaget på en lansering.

Spotify stängde ned sitt kontor i Ryssand i fjol och lade då planerna på en lansering i malpåse. Det beslutet kan nu vara på väg att omprövas, skriver den ryska affärstidningen Vedomosti och hänvisar till källor enligt Billboard.

Spotify har själva valt att inte kommentera uppgifterna.

LÄS MER: Spotify anställer en Wall Street-expert – nu luktar det börsnotering

Spotify skapade ett ryskt dotterbolag 2014 och förberedde en lansering. I februari förra året beslutade man snabbt att stänga ned sitt kontor och avbryta hela satsningen. Chefen för det ryska företaget Alexander Kubaneishvili fick också gå.

Den ryska marknaden för streaming av musik växte med 11 procent till 30,4 miljoner dollar under förra året, enligt siffror från revisionsjätten PricewaterhouseCoopers. Spotify har också konkurrenter i form av Apple Music, Guvera samt lokala aktörer som Yandex, ett bolag som backas av Rysslands motsvarighet till Google.

LÄS OCKSÅ: Spotify har nått en magisk gräns – fler än 100 miljoner användare


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST