Fotograf: Paul Sakuma / TT

Självkörande Tesla kraschar – andra gången på tre månader

Passagerarna överlevde.

Teslas självkörande bil Model X har återigen varit med i en krasch. Olyckan inträffade i fredags i delstaten Pennsylvania efter att autopilotfunktionen aktiverats, skriver Detroit Free Press.

LÄS ÄVEN: Tesla utreds efter dödlig krasch – kan behöva återkalla tusentals bilar

Bilen, som styrdes av svärsonen till galleriägaren Albert Scaglione, ska enligt uppgift efter aktiveringen av autopilotfunktionen ha slagit i ett högerräcke, därefter korsat över körfältet och slagit i en mittremsa för att slutligen välta över och landat på taket. Båda passagerarna överlevde. 

Samtidigt skriver tidningen att det för närvarande inte finns tillräckligt med bevis för att kunna styrka att det ska ha varit något fel på Teslas autopilotfunktion.

LÄS ÄVEN: Skriande efterfrågan i Kina tvingar Tesla tidigarelägga leverans - har redan hundratusentals beställningar

Tesla utreds sedan förra veckan av den amerikanska transportmyndigheten NHTSA för en liknande olycka som skedde i maj och där utgången var dödlig.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.