Tvärstopp för lyx efter Brexit - försäljningen rasar med 60 procent

Nu kommer signaler om att försäljningen av lyxprodukter nästintill kollapsat dagarna efter Brexit.

Kommer Brexit leda till Lyxit? Medan börserna till stora delar återhämtat sig ser det värre ut för försäljarna av lyxprodukter.

Brexit har inte bara inneburit politisk oro och rejäla börssvängningar utan också en minskad aptit för lyxprodukter, skriver Business of Fashion.

Enligt analysfirman Edited som tagit en närmare titt på utvecklingen för sektorn efter Brexit framgår det att försäljningen rasade med hela 60 procent tio dagar efter att utträdet blivit ett faktum. Resultatet togs fram genom en jämförelse mot de tio dagar som ledde fram till den brittiska folkomröstningen som ägde rum den 23 juni.

Några av förklaringarna som lyfts fram av Business of Fashion är en svagare efterfrågan i Kina och försäljningsnedgång i Hongkong som är en av världens största lyxmarknader, samt färre turister till Europa.

Något som skulle kunna pressa lyxbranschen ytterligare är att många högavlönade i London kan väntas få mindre pengar i plånboken till följd av utträdet. Business Insider noterade igår att de stora bankerna i London kommer att minska sina bonusar med motsvarande 7 miljarder kronor som en följd av Brexit. Sajten menar att den här minskningen i köpkraft kan slå mot exempelvis försäljare av fina viner och lyxlägenheter.

LÄS ÄVEN: 7 miljarder i bankbonusar gick upp i rök med Brexit

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST