Stockholmsbörsen rasar – visar värsta nedgången sedan finanskrisen 2008

OMXS30 har fallit med hela 8,42 procent. 

Stockholmsbörsen upplever det största börsfallet sedan finanskrisen 2008. 

Vid stängning hade Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 fallit med 8,42 procent. 

Enligt Di har det gått värst för köksbolaget Nobia vars aktie har fallit med hela 17,5 procent. Detta är det kraftigaste fallet idag. Företagets finanschef ska enligt Di ha sagt att man räknar med cirka fyra procent lägre vinst före skatt på grund av pundets försvagning. 

Även bankerna på Stockholmsbörsen drabbades hårt av börsfallet. SEB är den bank som har backat mest, tätt följt av Handelsbanken. Båda aktierna har backat med runt tio procent. Handelsbanken har inte fallit så kraftigt sedan 1993.

Övriga bolag som har rasat är Volvo, Fingerprint Cards och SKF . Volvo föll med hela 14,5 procent, SKF med 11,9 och Fingerprint Cards med 11,3. 

Få bolag stiger.  Storbolagen som har ökat är bland annat medicinteknikbolaget Elekta, guld- och prospekteringsbolagen Lundin Gold och Semafo. De två sistnämnda har klättrat med 4,8 respektive 14,89 procent.

Tips: Följ börsen i realtid på VA Finans. Registrera din portfölj på myFinans för att enkelt bevaka dina innehav.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST