Spotify satsar på kärlek – inleder samarbete med dejtingapp

Matchar efter musiksmak. 

Dejtingappen Bumble och musiktjänsten Spotify har påbörjat ett samarbete för att hjälpa folk att göra ett mer informerat val av partner – åtminstone när det gäller information om musikintresse.

Bumble är en dejtingapp som bland annat Tinder-medgrundaren Whitney Wolfe var med och startade. Dock är Bumble-appen lite speciell då det bara är de kvinnliga användarna som kan ta det första steget.

Nu startar Bumble och Spotify ett samarbete med varandra. Bumbles användare kan låta sin potentiella framtida kärlek veta vad de lyssnar på genom att koppla sitt Bumble-konto till sitt Spotify-konto. Andra användare på Bumble ser då vad man lyssnar på för artister, genrer och låtar.

I ett uttalande till Huffington Post säger Bumbles vd Whitney Wolfe:

”För oss handlar det om att ge våra användare roliga och meningsfulla sätt att träffas på. Musik har en sammankopplande kraft och vi är väldigt spända på att se vilka insikter användare kommer att få baserat på delad kärlek till musik.”

Samarbetet drar igång under de kommande veckorna. 


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.