Fotograf: Hiroo Yamagata / Flickr

Apple producerar för mycket solenergi – nu vill de sälja den

Har fyllt i en ansökan om att bli en självständig producent av solenergi. 

Solkraftsparkerna som förser Apples anläggningar i Kalifornien, Mongoliet, Kina och Nevada är tydligen bara en ”uppvärmning” för tech-bolaget. Nu har de registrerat ett energibolag under namnet Apple Energy som ska sälja överskottsenergi från anläggningarna. 

LÄS ÄVEN: Kostnader för solenergi dyker – om 15 år blir det den billigaste energikällan

Apple har visioner om att driva alla sina datacenter, butiker och anläggningar med förnyelsebar energi och därför har de uppfört stora solkraftsparker som ska förse dem med solenergi. Solenergi kan dock inte produceras på beställning, vilket i vissa fall leder till man får ett överskott av el. 

Eftersom sommaren är här och solen gassar vill Apple kunna nyttja överskottet av el och sälja den till USA:s elnät. Enligt sajten 9to5mac ska tech-jätten därför ha fyllt i en ansökan för att bli en självständig producent av solenergi.  

LÄS ÄVEN: Kommer hela San Francisco att täckas av solpaneler snart?


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST