Tusentals anställda väntas lämna Ericsson i sommar

På ett år har kursen backat med 35 procent. 

RYKTEN OM STORVARSEL PÅ ERICSSON
På ett år har kursen backat med 35 procent. Redan till sommaren väntar varsel på runt 3 000–4 000 anställda i Ericsson. Telekomjättens pressade ledning räknar också med att ytterligare flera tusen måste gå när bolaget måste hitta nya besparingar på 10 miljarder kronor, uppger källor. I dag har bolaget omkring 115.000 anställda, en ökning med omkring 35.000 sedan 2010, då vd:n Hans Vestberg tillträdde. (SvD Näringsliv)

FORTSATT PILOTSTREJK
Det finns ännu inga uppgifter om när ett tredje bud i flygkonflikten kommer att presenteras eller om när förhandlingarna ska återupptas. Svensk Pilotförening uppger dock att man är öppna för nya bud och även för att samtala direkt med SAS. (Ekot)

CASTELLUM ÅNGAR VIDARE
Efter köpet av Norrporten laddar Castellum för nya affärer och investeringstakten kommer att öka kraftigt till uppemot 3-3,5 miljarder kronor per år framöver. (Di)

FI VARNAR FÖR BREXIT
FI varnar för stora störningar på finansmarknaderna om britterna röstar för att lämna EU. Störningarna kan även slå mot Sverige. Man tror att pundet kan komma att försvagas och att investerare kan fly till säkra tillgångar. (Di)


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant