Facebook hotar med att radera sina användares bilder – och blir ännu populärare på kuppen

Facebook nya app är nu en av de populäraste i världen. 

Facebook har börjat informera sina användare att de snart kommer att få sina foton som laddats upp via Facebooks automatiska tjänst för fotosynkning raderade om de inte installerar en foto-app, enligt Breakit.

När Facebook lanserade sin fotosynkningsfunktion år 2012 laddades bilderna man tog automatiskt upp till Facebook som ett sätt att säkerhetskopiera bilderna. 

LÄS ÄVEN: Facebooks styrelse kuppar - vill begränsa Zuckerbergs makt

I januari slutade bilderna automatisk synkroniseras till Facebook och de användare som automatisk ville synkronisera uppladdade foton tvingades att installera foto-appen Moments. Nu hotar Facebook att radera alla synkroniserade foton om man inte installerar Moments. 

The Guardian skriver att detta inte borde komma som en överaksning för Facebooks användare då Facebook tidigare agerat på ett liknande sätt med Messenger lansering. Genom att ta bort chatt-funktionen från Facebook tvingade de sina användare att installera Messenger i sina mobiler. Som ett resultat av detta har Messenger mer är 900 miljoner användare. 

Man börjar se liknande drag för Moments: Tack vare att Facebook nu hotar att radera sina användares foton har Moment-appen blivit en av de populäraste i världen. Den ligger på topplistorna för både iOS- och Android-appar. 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST