Fotograf: Flickr

Världens första drönare för passagerare kan flyga 100km/h på upp till 3500 meters höjd

Nu börjar den testas i Nevada. Se klipp på drönaren här!

Det kinesiska företaget Ehang har fått godkännande att börja testflyga drönaren "184" i just Nevada. Genom ett partenrskap med Nevada Institute for Autonomous Systems (NIAS) och Governor’s Office of Economic Development (Goed) kommer nu testflygningarna bli möjliga.

Ehangs 184 är världens första passagerardrönare, och presenterades tidigare i år på en mässa i Los Angeles.

En luftfartsexpert från guvernörens kontor sa i ett uttalande att man avser guida Ehang genom den juridiska processen, för att företaget i slutändan ska kunna stå för en trygg flygning för passagerare.

Ehangs grundare och vd Huazhi Hu sa att han tror att lnaseringen av 184 kommer kunna kickstarta industrin för pilotfria passagerarflygningar.

Drönaren kommer börja testas senare i år, och företaget ha en vision av ett system där passageraren bara knappar in sin destination, och att resten sköts automatiskt. 184 klarar av altituder på upp till 3500 meter, hastigheter på 100 km/h och kan flyga upp till 23 minuter i sträck.

 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST