Fotograf: Gucci

Guccis rekordartade ökning - klädförsäljningen upp 66 procent

"Vi måste vara åtråvärda och annorlunda."

Det franska lyxkonglomeratets flaggskeppsmärke Gucci har ökat sin försäljning kraftigt sedan mars och skruvar nu upp förväntningarna genom att meddela att målet för bolaget är att växa dubbelt så mycket som marknaden, rapporterar Reuters.

"I mars såg vi en mycket stark tillväxt i produkter som säljs till fullt pris, inklusive handväskor, och denna trend har ökat i april och maj", kommenterar Guccis nya vd Marco Bizzarri.

Lyxmarknaden väntas växa med mellan 2 och 3 procent, enligt Bain & Co:s beräkningar. Gucci räknar med en försäljning på 6,8 miljarder euro, motsvarande cirka 67 miljarder kronor. I fjol uppgick försäljningen till 3,89 miljarder euro, motsvarande cirka 38 miljarder kronor.

LÄS ÄVEN: Snart kommer skatteåterbäringen - det gör svenskarna med pengarna

Bizzarri meddelade att försäljningen i renoverade butiker har ökat tvåsiffrigt sedan mars. Efterfrågan är stark i Europa, USA och Kina. Försäljningen i Paris har ökat med 10 procent sedan januari – trots terrorattackerna i staden i november och minskningen av turister.

Försäljningen av handväskor har gått upp 7 procent sedan januari, medan kläder ökat med 66 procent och skor 46 procent.

"Vi kämpar om marknadsandelar och för att vinna måste vi vara åtråvärda och annorlunda", sa Bizzarri om bolagets fortsatta väg.

LÄS ÄVEN: 15 bästa länderna för din karriär


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant