Fotograf: TT / Muhammed Muheisen

Skriande efterfrågan i Kina tvingar Tesla tidigarelägga leverans - har redan hundratusentals beställningar

Har en marknadstillväxt på 300 procent.

Tesla Motors kommer att leverera bilar av Model X till kinesiska kunder redan i slutet av månaden, istället för som planerat under det första kvartalet nästa år, uppger en officiell källa på biltillverkaren.

Det är den starka efterfrågan i landet på den nya Model 3 som gjort att företaget gjort allt de kan för att utöka sin kapacitet i Asien och Stillahavs-området, skriver China Daily.

Antalet förbeställda Model 3 uppgår nu till 374 000 stycken globalt i slutet av april. En stor andel av dem är kinesiska kunder. Samtidigt ges en vink om prislappen för den nya Model 3 som väntas väntas kosta 60 720 dollar, motsvarande 506 000 kronor.

Tidigare i veckan gick Tesla ut med att de kommer att öppna ett operativt högkvarter i Peking.

Zhu Xiaotong som är chef för Teslas kinesiska verksamhet uppger att företaget ska utöka antalet butiker från 17 till 30 innan året är slut.

Dessutom planerar Tesla att starta tillverkning i Kina. Målet att komma igång under slutet av 2018 ifrågasätts dock från flera håll.

Kina är nu biltillverkarens näst största marknad efter USA, med en tillväxt på 300 procent.

Under första kvartalet i år levererade Tesla 14 820 bilar runt om i världen, vilket är en ökning på 50 procent i årstakt. Målet är att kunna producera 80 000-90 000 fordon under 2016, enligt China Daily.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant