Fotograf: Instagram @bemytravelmuse

26-åringen skippade miljonlönen för att få tid att leva: "Jag känner mig rikare nu"

Har rest jorden runt i flera år.

Kristin Addis är investment bankern som sa upp sig från jobbet i Kalifornien för att resa jorden runt.

Hon tjänade miljontals kronor om året, men var inte nöjd med sitt liv. För Business Insider berättar hon om jobbet på banken: "Det var tufft att bara ha 14 dagars betald semester per år. Vi gick till jobbet även om vi var sjuka och spydde, bara för att vi inte ville använda vår semester till att vara sjuka."

"Jag kände att jag inte kunde ta ut alla 14 dagar på en gång, även om jag ville det. Jag tänkte 'vad är de här pengarna egentligen värda om jag inte kan lägga dem på det jag vill?' Jag tänkte att det måste finnas mer i livet än det." 

Sagt och gjort. Hon sa upp sig och köpte en enkelbiljett till Bangkok. Planen var att resa genom Sydostasien, och de senaste tre åren har idag 29-åriga Addis varit på resande fot mer eller mindre hela tiden.

Sina resor har hon dokumenterat i bloggen Be my travel muse och nylegen utkom även hennes bok "Conquering Mountains: The Guide to Solo Female Travel", där hon har delat med sig av sina lärdomar.

"Jag hade sparat i fyra år", berättar Kristin Addis. "Jag valde mellan att köpa en lägenhet eller resa." 

Idag ger inkomsterna från hemsidan, boken och sammarbeten med turistbyråer och -märken henne 40 procent av den lön hon tjänade på banken. Ändå säger hon att hon känner sig rikare nu än hon gjorde då.

"Jag tror att för de flesta människor är inte pengar det mest värdefulla i livet - det är snarare frihet och fritid", säger hon.

Trots att hon arbetar längre dagar nu än på bankjobbet i Kalifornien förklarar hon att "jag känner mig rikare eftersom jag kan se nya saker och träffa nya människor, vilket jag verkligen gillar."


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST