Fotograf: Pressbild: Uber

Två biljättar miljardinvesterade just i varsin taxiapp

Biljättarna ser potentialen i Uber och andra taxiappar.

Både Toyota och Volkswagen presenterade på onsdagen samarbeten och investeringar i taxiappbolag. För Toyotas del handlar det om en okänd summa pengar som investeras i Uber, medan Volkswagen satsar 300 miljoner dollar i Gett.

Toyota och Uber uppger i ett pressmeddelande att de ingår ett samarbete som bland annat inkluderar nya leasingmöjligheter. De båda företagen ska även undersöka möjligheten att samarbeta inom till exempel appar i bilar samt dela med sig av kunskap. Dessutom ska Uber-förare få möjlighet att köpa Toyota och Lexus-bilar genom ett speciellt program.

LÄS ÄVEN: Volvo, Google och Uber gjorde precis något stort för att självkörande bilar ska bli verklighet

Gett är framför allt stora i Europa och får nu ett tillskott på 300 miljoner dollar från Volkswagen. Enligt Shahar Waiser, vd för Gett, har de båda bolagen mycket gemensamt, inte minst genom att vara starka i Europa. Han pekar även på att Gett har teknik inom big data och algoritmer, något som kommer vara nödvändigt i självkörande bilar.

Tidigare i år investerade General Motors 500 miljoner dollar i en annan Uber-konkurrent, Lyft.

MER OM UBER: Först snärjde Uber två bilhackare - nu rekryterar man Secret Service-chef

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST