Fotograf: Pressbild: Uber

Två biljättar miljardinvesterade just i varsin taxiapp

Biljättarna ser potentialen i Uber och andra taxiappar.

Både Toyota och Volkswagen presenterade på onsdagen samarbeten och investeringar i taxiappbolag. För Toyotas del handlar det om en okänd summa pengar som investeras i Uber, medan Volkswagen satsar 300 miljoner dollar i Gett.

Toyota och Uber uppger i ett pressmeddelande att de ingår ett samarbete som bland annat inkluderar nya leasingmöjligheter. De båda företagen ska även undersöka möjligheten att samarbeta inom till exempel appar i bilar samt dela med sig av kunskap. Dessutom ska Uber-förare få möjlighet att köpa Toyota och Lexus-bilar genom ett speciellt program.

LÄS ÄVEN: Volvo, Google och Uber gjorde precis något stort för att självkörande bilar ska bli verklighet

Gett är framför allt stora i Europa och får nu ett tillskott på 300 miljoner dollar från Volkswagen. Enligt Shahar Waiser, vd för Gett, har de båda bolagen mycket gemensamt, inte minst genom att vara starka i Europa. Han pekar även på att Gett har teknik inom big data och algoritmer, något som kommer vara nödvändigt i självkörande bilar.

Tidigare i år investerade General Motors 500 miljoner dollar i en annan Uber-konkurrent, Lyft.

MER OM UBER: Först snärjde Uber två bilhackare - nu rekryterar man Secret Service-chef

Relaterade artiklar


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.