Fotograf: Glenn Stubbe, TT

Nasdaq stoppar cannabisbolagets börsnotering

Bolaget som kallas för ett "Facebook för cannabis" ville bli det första cannabisbolaget på Nasdaq - men det ville inte Nasdaq.

MassRoots ville bli det första cannabisbolaget som noterades på Nasdaq, men nu har bolagets ansökan om börsnotering nekats. Anledningen är att det kan bidra till användningen och distributionen av en illegal substans.

"Detta kommer att få dominoeffekter över hela branschen", säger MassRoots vd Isaac Dietrich, som menar att bolaget mycket väl når upp till kraven för att noteras på Nasdaq.

"Vi har ett marknadsvärde på över 40 miljoner dollar och har långt fler än 300 aktieägare".

Enligt Dietrich fick MassRoots chansen att dra tllbaka sin ansökan och på så vis hålla avslaget hemligt, men valde att göra det motsamma.

"Vi vill att det här ska vara offentligt eftersom det blir ett viktigt prejudikat".

Avslaget kan nu sätta käppar i hjulen för andra cannabisrelaterade företag som vill notera sig på börsen, och kan även göra det svårare för bolagen att skaffa fram kapital.

MassRoots grundades 2013 och kallas för "ett Facebook för cannabisrökare". Idag har bolaget 775.000 användare och 380.000 följare på Instagram. En anledning till att det finns ett nätverk med detta specialintresse uppges vara att många användare inte är bekväma med att dela med sig till familj, vänner och medarbetare hur de använder cannabis 

Under förra året var MassRoots intäkter 214.000 dollar med en nettoförlust på 8,5 miljoner dollar.

LÄS ÄVEN: Så enkelt är det att köpa medicinsk marijuana utan att vara sjuk

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST