Fotograf: Yuki Sato, TT

Jordbävningskatastrof kostade Sony över 4 miljarder

Nu slaktar elektronikjätten sin resultatprognos.

Efter de två kraftiga jordbävningarna utanför Kumamoto i södra Japan i april tvingades Sony stänga sin chipanläggning i staden. Kostnaderna för reparationer och förlorad försäljning väntas landa på 60 miljarder yen, motsvarande 4,6 miljarder kronor.

Miljardsmällen var en starkt bidragande orsak till att den japanska elektronikjättens resultatprognos nu missar analytikernas förväntningar rejält.

Sony senarelade sin helårsprognos för att hinna analysera effekterna av jordbävningen, och räknar nu med att nettoresultatet faller hela 46 procent till 80 miljarder yen under räkenskapsåret som sträcker sig till och med mars 2017.

Jordbävningarna ägde rum den 14:e och 16:e april. Åtminstone 49 personer uppges ha dödats och över 3000 skall ha skadats. Fler än 44 000 människor evakuerades från sina hem på grund av jordbävningarna.

REPORTAGE: Vattnet har blivit den nya oljan – som startar krig och lockar investerare

Relaterade artiklar


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant