Fotograf: Mark Lennihan, TT

Tim Cook medgav precis att priset på iPhone kan vara för högt

Tim Cook gav ett oväntat svar på frågan om iPhonen verkligen är värd sitt höga pris.

Apples vd Tim Cook medgav precis att priset på iPhones kan vara för högt, skriver Business Insider.

Det oväntade uttalandet kom i en tv-intervju i Indien, där Cook för tillfället är på besök. Reportern frågade om Apples telefoner - som kostar cirka 130 procent mer i både Sverige och Indien än i USA - verkligen är värda sitt pris.

Cook svarade att han höll med om att prislappen eventuellt är för hög i Indien, och förklarade att Apple överväger att sänka priset. 

"Jag förstår att priserna är höga. Vi ska försöka sänka dem över tid, i den utsträckning som vi kan", sa Cook.

Business Insider menar att det här uttalandet är betydelsefullt, eftersom Apples filosofi alltid gått ut på att göra de bästa produkterna och inte konkurrera på pris.

LÄS ÄVEN: Nästa Iphone kan laddas helt trådlöst

"Det är därför Apple lyckats hålla uppe sina enorma vinstmarginaler. Så varje tecken på att Cook överväger andra strategier som inbegriper lägre priser - särskilt på en marknad av Indiens storlek - skulle vara enormt stort", skriver Jim Edwards på Business Insider.

Försäljningen av iPhone föll 16 procent under det senaste kvartalet. Dagens uttalande visar att Tim Cook är medveten om att Apple nu kan ha mättat hela premiumsegmentet på en smartphonemarknad som inte längre växer, skriver Edwards och fortsätter:

"Apple måste växa, och det är svårt att se var tillväxten ska komma om en miljard människor i Asien inte har råd att köpa deras produkter."

MISSA INTE: Apple tappade över 40 miljarder dollar i värde på mindre än en timme

Se hela intervjun nedan:

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST