Fuskade i 25 år - nu tvingas cheferna lämna sina poster

Både VD och vice VD avgår i sviterna av fusket som pågått i 25 år.

Biltillverkaren Mitsubishi Motors har dragits in i en skandal där fusk med bränsleförbrukningsmätningar har avslöjats - och det har nu fått följder för ledningen.

Fusket, som har pågått i 25 år, har tillämpats på tretton modeller och hundratusentals bilar. Idag meddelades att VD:n Tetsuo Aikawa och vice VD:n Ryugo Nakao tvingas avgå som en följd av skandalen, skriver CNN.

LÄS ÄVEN: Minst 30 chefer på Volkswagen kände till dieselfusket

Enligt Mitsubishi visar deras initiala utredning att bolagets chefer varit under hård press från konkurrenterna när det gäller bränsleförbrukningsdata och att de därmed använt en kalkyleringsmetod som inte är förenlig med japansk lag. Mitsubishi erkänner att de har ett stort jobb framför sig i att återuppbygga kundernas förtroende.

Även Japans fjärde största fordonstillverkare Suzuki bekräftar nu att även de hittat problem kring sina metoder för bränsletester. Suzuki har gjort om tester av totalt sexton modeller efter att de japanska myndigheterna uppmanat samtliga biltillverkare att återigen testa sina modeller. 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST