”2016 blir det varmaste året någonsin”

I år kan vädret slå alla rekord.

Allt visar på att vi går mot en global uppvärmning. Enligt den amerikanska rymdmyndigheten Nasa var april månad den varmaste aprilmånaden som någonsin mätts, skriver nyhetssajten Omni och refererar till den brittiska tidningen The Guardian.

Enligt The Guardian var april den tredje månaden i rad under 2016 då det slogs nya värmerekord med stor marginal.

LÄS ÄVEN: Klimatets dödliga kyss

Men detta är något som förutspåtts under en tid. I februari gick några forskare ut och varnade för en ”nödsituation för klimatet”.

Om man jämför med genomsnittstemperaturen mellan åren 1952 och 1980 är det den sjunde månaden i rad som den ligger över historiskt sett. Mycket talar också för att det innevarande året blir det varmaste någonsin.

 


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.