Fotograf: Helloquence/Stocksnap

10 saker som gör dig populär som chef

Vill du bli omtyckt som chef? I så fall ska du läsa det här.

Det är den amerikanska affärstidningen Fast Company som tagit hjälp av tre experter för att lista de 10 vanor som gör en chef som mest populär.

Till sin hjälp hart de använt tre experter, skriver tidningen Chef.  

  1. De vet hur man gör för att kommunicerar. De vill höra medarbetarnas åsikter och försöker sätta sin in i deras situation. En bra chef gör också sina anställda involverade och vill höra vad de tycker.

  2. Frihet under ansvar. De litar på sina medarbetare och rekryterar inte vara på kompetens utan också på personlighet och inställning till arbetet i sig.

  3. De är konsekventa. Om en chef är orättvis är det enklare om han/hon är det hela tiden, inte bara ibland. För då vet man i alla fall var man har dem.

  4. Förstår sina medarbetares arbetssituation och vardagliga utmaningar.

  5. Tycker det är okej att medarbetarna misslyckas. Annars är det lätt hänt att man inte vågar berätta saker som händer för chefen.

  6. En bra ledare förstår hur ett beslut påverkar de anställda. Dessutom har han hon/han självinsikt och känner till sina starka/svaga sidor.

  7. Vågar stå upp för sina medarbetare inför överordnade – inte tvärtom.

  8. De förstår att medarbetarna har ett liv utanför jobbet – och respekterar det.

  9. Riktigt bra chefer hjälper sina anställda framåt i karriären och vill se dem utvecklas.

  10. En chef som de anställda kan lita på, som ger dem vettiga arbetsuppgifter och bra feedback är också förmågor som den allra mest uppskattade ledaren har.

LÄS MER:
På jakt efter drömjobbet? Här är 10 tips!
Så lyckas du med trivseln på jobbet


NYHETSBREV


Kalendarium

SENASTE VA