Fotograf: Magnus Hallgren / TT

"Digitaliseringen kommer göra att man slipper ta sina barn till vårdcentralen"

I det senaste avsnittet av Innovationstvodden pratar Darja Isaksson om digitaliseringens betydelse för folkhälsan. 

Darja Isaksson sitter i statsministerns innovationsråd och utsågs 2016 till Årets mäktigaste opinionsbildare av Veckans Affärer. I det nya avsnittet av Innovationstvodden berättar hon om digitaliseringens revolutionerande konsekvenser för det svenska samhället och individen.

Darja Isaksson menar att digitaliseringen ger oss fantastiska möjligheter att förstå komplexa system på nytt sätt och den största nyttan av digitaliseringen ser Darja Isaksson inom hälsa och miljö, där digitaliseringen kan få revolutionerande konsekvenser för samhället och individen.

Hälsa är att av de områden som Darja Isaksson fokuserar extra mycket på just nu och hon menar att digitaliseringen kan snabba på forskningen av läkemedel. De studier som ligger till underlag för att få ett läkemedel godkänt kan bli effektivare med digitaliseringen.

Detta och mycket annat berättar Darja Isaksson för Innovation Sverige och Veckans Affärer.

NYHETSBREV


Kalendarium

SENASTE VA