Fotograf: Pexels

Tyskland har för mycket energi – betalar kunder för att förbruka el

Nu får kunderna till och med betalt.

På söndagen den 8 maj nådde Tyskland nya höjder med sin produktion av förnybar el. Tack vare en solig och blåsig dag producerade landets sol-, vind- och vattenkraft och biomassa 55 GW av de 63 GW som förbrukades, alltså runt 87 procent.

Under ett antal timmar blev till och med elpriserna negativa, vilket innebär att kommersiella kunder fick betalt för att konsumera elektricitet.

”Vi får en större andel förnybar energi för varje år som går”, säger Christoph Podewils på Agora. ”Systemet anpassade sig till detta ganska väl. Den här dagen visar igen att ett system med stora mängder förnybar energi fungerar fint.”


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant