Fotograf: Tesla press

Så ska Teslas nya billigare modell få fler att välja elbil

Den senaste modellen ska kosta som en mellanstor Volvo.

Förra veckan presenterade Tesla sin nykomling, Model 3. Den nya elbilsmodell ska rikta in sig på en något annan målgrupp, bilen kostar nämligen omkring 280 000 kronor (på den amerikanska marknaden) vilket är betydligt mindre än de tidigare modellerna som kunderna fått betala omkring en miljon för. Detta skriver DN om.

Med Model 3 kommer man kunna köra över 30 mil på en laddning, betydligt mycket längre än tidigare modeller. Planen är att med hjälp av nya modellen kunna öka dagens försäljning på omkring 50 000-60 000 bilar per år till omkring en halv miljon 2020.

LÄS ÄVEN: För 10 år sedan skapade Elon Musk en master plan för Tesla - så såg den ut

Det låga oljepriser är dock ett orosmoln för Tesla. Detta då bilköpare att välja bensinslukande bilar istället.

En annan oklarhet kring framgången för Model 3 är att flera konkurrenter, bland andra General Motors och Volvo, planerar snart lansera liknande elbilar med samma eller längre räckvidd. Dessutom kommer Toyota och Honda snart med snabbtankade och miljövänliga vätgasbilar.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.