Fotograf: TT

Apple kan vara på väg att köpa upp något riktigt stort

Tim Cook avslöjade precis att Apple kan vara på väg att göra sitt största uppköp någonsin.

Apples vd Tim Cook hade en tuff dag på jobbet när han igår presenterade den dystra kvartalsrapporten som sänkte jättens börsvärde med hela 40 miljarder dollar. Men efter presentationen avslöjade Cook att Apple nu kan vara på väg att göra några riktigt stora förvärv.

”Vi letar alltid på marknaden efter saker som skulle kunna komplettera det som vi gör idag, bli funktioner i något av det vi gör, eller låter oss att påskynda inträdet i en kategori som vi har stora förhoppningar om”, sade Cook, och tillade:

”Vi skulle definitivt köpa något större än vad vi köpt hittills”.

Uttalandet från Tim Cook är anmärkningsvärt enligt analytikern Jan Dawson på JackDaw Capital, som hänvisar till att Apple aldrig har varit något av ett förvärvsföretag.

”De har inte sagt så mycket offentligt tidigare, så det är den stora förändringen”, säger Jan Dawson.

Apple har under det senaste året förvärvat 15 mindre bolag som Silicon Valley-jätten ansett inte varit tillräckligt betydelsefulla att informera investerare om. Men det kan komma att ändras då Apple nu har vänt blickarna mot större företag, enligt vd Tim Cook. Det skriver Marketwatch.

Apples största förvärv hittills har varit hörlurstillverkaren Beats Electronics som man köpte för tre miljarder dollar 2014.

MISSA INTE: Apple tappade över 40 miljarder dollar i värde på mindre än en timme

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST