Fotograf: Youtube

Apple och Google betalar sina interns över 50 000 i månaden - men framstår ändå som snåla jämfört med konkurrenterna

Letar du efter ett riktigt högavlönat sommarjobb? Här är företagen du ska söka dig till.

Våren närmar sig och det börjar bli hög tid för alla studenter att söka sommarjobb. Om du är en av de lyckligt lottade som studerar computer science finns det fina möjligheter att tjäna riktigt stora pengar.

Berkeley-studenten Rodney Folz ville veta exakt hur mycket olika amerikanska banker och techjättar betalar sina tech-interns. Han skapade därför en enkät och bjöd in sökande och tidigare interns att dela med sig av sina offers. 

LÄS MER: Apple tappade över 40 miljarder dollar i värde på mindre än en timme

Att programmerare är heta på arbetsmarknaden råder det ingen tvekan om när man ser resultatet av Folz enkät. På Apple och Google tjänar tech-interns motsvarande 53 000 kronor per månad. På Facebook får du ytterligare 12 000 i månadslön.

Men det är ändå långt ifrån Snapchat och hedgefonden Two Sigma, som ger sina interns cirka 84 000 kronor i lönekuvertet.

Här är Rodney Folz lista:

LÄS ÄVEN: Apples interns tjänar multum - men får inte berätta något om jobbet för någon

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST