Nominera till E-Prize 2016 – Sveriges största energipris

Har ni skapat Sveriges mest innovativa energilösningar - inom förnybart, energieffektivisering eller hållbara transporter? Då är det dags att nominera till årets upplaga av E-Prize!

I år blir Sveriges största energipris ännu större. E-Prize, ett samarbete mellan Veckans Affärer och E.ON, har etablerat sig som Sveriges ledande energipris i näringslivet och delas i år ut för 8:e året i rad.

2016 har vi breddat priset, och delat in det i tre nya kategorier:
Förnybar energi: Vi söker de mest innovativa och banbrytande idéerna och lösningarna för att stödja och underlätta utvecklingen mot mer förnybar energi. Det kan till exempel handla om allt från företag, små som stora, med innovationer och teknik för generering av förnybar energi över lagring och annan understödjande teknik till nya innovativa affärsmodeller.

Energieffektivisering: Vi söker de mest innovativa och banbrytande idéerna och lösningarna för att stödja och underlätta utvecklingen mot effektivare utnyttjande av energi. Det kan till exempel handla om företag, små som stora, som utvecklar nya, innovativa lösningar och teknik för energieffektivisering men också energikunder som har egna innovativa lösningar och teknik för energieffektivisering.

Hållbara transporter: Vi söker de mest innovativa och banbrytande idéerna och lösningarna för att stödja och underlätta utvecklingen mot en transportsektor med effektivare och mer förnybar energi.

 

En jury bestående av en rad av Sveriges främsta energi- och innovationsexperter bedömer de inkomna nomineringarna och väljer ut 3 finalister i respektive kategori. De 3 vinnarna av E-Prize 2016 presenteras sedan på Veckans Affärers konferens Hållbarhetsdagen 2016 i Stockholm i oktober.

E-Prizejuryn 2016 består av:

  • Rémy Kolessar, chef forskning och innovation, Energimyndigheten
  • Lina Bertling Tjernberg, professor smart grid technology, Kungliga Tekniska Högskolan, KTH
  • Stefan Henningsson, senior adviser climate innovation, Världsnaturfonden, WWF
  • Jonas Abrahamsson, vd E.ON Sverige
  • Per Olof Lindsten, digitalchef Veckans Affärer

Läs mer och nominera till E-Prize 2016 här.

Förra årets vinnare: E-Prize 2015: De är bäst i Sverige på energieffektivisering


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium