Fotograf: Pixabay

"Det är dags att näringslivet får en given plats inom vården - som innovatörer"

Så ska Telia rädda folkhälsan.Telia har tagit klivet in i vård- och preventiva hälsosektorn. Snart ska svenskarna via särskilda abonnemang kunna övervaka sin egen hälsa från hemmet och skicka vidare sina data till vården.

TVODDEN

Varannan vecka intervjuar videojournalisten Mats Ögren Wanger ledande profiler inom näringsliv, politik, forskning och samhälle om Sveriges ödefråga: hur ska vi återta vår position som världens ledande innovationsland?

Läs mer på innovationsverige.se

I denna intervjun pratar Niklas Sundare, affärsansvarig för Telia Healthcare, om möjligheterna som den pågående digitaliseringen av vården innebär och vilken typ av data som blir viktig för framtidens vårdutveckling. Samt om vilka förändringar som är nödvändiga inom vården för att skatten inte ska behöva höja drastiskt.

"Det finns enorma pengar att spara för samhället genom preventiv vård", menar Niklas Sunder och tycker att den resa vi har framför oss är otroligt spännande.

Fler avsnitt av Innovationstvodden hittar du här!


NYHETSBREV


Kalendarium

SENASTE VA