Fyndiqs grundare - Micael Widell CTO, Dinesh Nayar CEO, Fredrik Norberg CMO Fotograf: Fyndiq

Svenska startupen växte rekordfort - nu sparkar man var fjärde anställd

Framgångarna har bromsat in.

Fyndsajten Fyndiq backar från sin utlandsexpansion, fokuserar på den svenska marknaden och säger upp lite mer än en av fyra anställda. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Bolaget tog nyligen in expansionskapital. Tanken var att lansera på den tyska marknaden men det skjuts nu på framtiden. Styrelsen och huvudinvesterare står bakom beslutet. "Vår affärsstrategi har sedan starten byggt på kraftig tillväxt. Men vi behöver även öka vårt fokus på vår långsiktiga affär. Våra möjligheter att säkerställa detta är starkast i Sverige, där vi är marknadsledande och fortsätter att växa kraftigt", säger grundaren och vd:n Dinesh Nayar.

QUIZ: Vad kan du om startups?

Fyndiq kommer däremot öppna upp gränsöverskridande handel som innebär att tyska handlare kan sälja sina varor i Sverige.

Fyndiq var 2014 ett av Sveriges mest snabbväxande företag. På ett år hade bolagets omsättning ökat med 1 324 procent. Affärsmodellen går ut på att vara en säljkanal för e-handlare och ett fyndvaruhus för konsumenter. När VA.se förra året intervjuade Nayar berättade han att Fyndiq då hade 1 300 handlare knutna till sig och sålde cirka 10 000 produkter per dag. 70 procent av kunderna var kvinnor under 25.

LÄS ÄVEN: Snapchats omsättning ska växa med 600 procent - på ett år

Bolaget har lyckats bygga ett idag välkänt varumärke och fick ytterligare utrymme i februari när H&M:s vd Karl-Johan Persson gick in som delägare. Kapitalplaceringen gjordes i samband med bolagets senaste finansieringsrunda på 26 miljoner kronor, en transaktion som numera värderar Fyndiq till cirka en kvarts miljard kronor.

MER OM FYNDIQ: Vd:n för nätets Ullared: Är du inte störst så finns du inte

FYNDIQS HISTORIA ENLIGT FYNDIQ


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant