Fotograf: Massroot

Marijuanaindustrin försöker bli rumsren - cannabisnätverk vill in på Nasdaq

Många beter sig fortfarande som att verksamheten är olaglig och det får Nasdaq att tveka. 

Ett socialt nätverk för cannabisrökare, MassRoots, vill nu notera sig på Nasdaq-börsen, uppger Forbes. MassRoots grundades 2013 och har idag 775 000 användare och 380 000 följare på Instagram. En anledning till att det finns ett nätverk med detta specialintresse uppges vara att många användare inte är bekväma med att dela med sig till familj, vänner och medarbetare hur de använder cannabis.

LÄS ÄVEN: Superentreprenörens nya mål: Legalisera droger världen över

Nasdaq-börsen har inte kommenterat ansökan eftersom den håller på att utvärderas just nu. Enligt Forbes så kan det bli avslag bara genom associationen till cannabis, trots att företaget själva inte odlar eller ens fysiskt befattar sig med produkten. Men då det förekommer annonsering så skulle det kunna tolkas som medhjälp till en olaglig verksamhet.

På sajten kan du även läsa nyheter och blogginlägg.

Finansiellt så uppges inte företaget vara moget för en börsnotering. Att uppfylla Nasdaqs krav beräknas kosta 150 000 dollar, motsvarande 1,2 miljoner kronor. MassRoots är för närvarande noterat på OTC-listan i USA och har ett marknadsvärde på kring 60 miljoner dollar. Intäkterna under förra året var 214 000 dollar med en nettoförlust på 8,5 miljoner.

Några av nätverkets populäraste användare.

De cannabisrelaterade bolagen i USA har ökat kraftigt sedan flera delstater valde att legalisera drogen. Trots att de olika företagens affärsidéer i dag är helt lagliga väljer många andra bolag att hålla sig långt ifrån dem. 

BOLAG I BRANSCHEN
Svenska bolaget som tjänar multum på marijuanaboomen
Snoop Dogg ser uberpotential för hemkörd marijuana
Så enkelt är det att köpa medicinsk marijuana utan att vara sjuk
Filmstjärnans nya karriär - satsar på marijuana som ska lindra mensvärk


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST