Fotograf: Hannes Söderlund

Zlatan vill gå till historien - som entreprenör

Fotbollsstjärnan Zlatan är på topp - och affärsmannen Zlatan är på väg upp. 

Zlatan gjorde succésäsong i år – inte bara med sina fotbollsbedrifter, utan även ekonomiskt. Världsstjärnan höjde sin årslön i franska elitlaget PSG från 130 miljoner kronor till 143 miljoner kronor. Men utanför fortbollen följer han David Beckhams ledning in i entreprenörskapet.

RELATERAT: Det här är Sveriges yngsta miljardärer 2015

Ibrahimovic har redan ett eget parfymmärke, ett sportklädesmärke är på gång, och han pratat med Vitamin Well om att ta fram en egen sportdryck. Men han gör det inte för pengarna.

SÄLSSUCCÉ: Lämnade drömjobben för att skapa Zlatans drömparfym

”Jag gör inget av det här för pengar. Jag behöver inte göra någonting, varken nu eller efter min karriär, jag kommer att leva gott ändå. Det jag väljer att göra, gör jag av helt andra orsaker,” säger fotbollstjärnan i en intervju med Di Weekend.

HELA LISTAN: Sveriges 156 miljardärer

”Affärsprojekten jag går in i, går jag in i för att skapa historia. Jag vill göra saker som inte har gjorts tidigare. Det är samma drivkraft som jag har i fotbollen, att ta det till en ny nivå, att göra saker som ingen annan gjort.”

2015 hamnade Ibrahimovic på VA:s lista över svenska miljardärer, med en förmögenhet på 1,2 miljarder. 

REPORTAGE: Så tjänade affärzmannen Zlatan över en miljard

Alla affärsbeslut fattas tillsammans med Zlatan Ibrahimovics varumärkesagent Mika Liepistö.

Läs hela intervjun på Di Weekend här.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant