Bilden föreställer Googles smarta kontaktlinser Fotograf: Google

Samsungs nya linser har både projektor och kamera

Med Samsungs nya patent kan du kanske snart få utlopp för spiondrömmarna. 

Spionlinser med kamera och projektor har länge varit rätt mainstream i spionfilmer – frågan är om James Bond eller Ethan Hunt någonsin skulle klara sig utan dem. Snart kan frågan istället bli om vanliga människor klarar sig utan dem, för teknikprylen som ska imponera på filmpubliken finns nu på riktigt.

Samsung har patenterat en lins med inbyggd kamera, sensorer och projektor. Linsen styrs med blinkningar och kommunicerar trådlöst med annan teknik för att skicka och ta emot bildinformation. Precis som i film finns det också möjlighet att projicera bilder från linsen direkt in i ögat.

Enligt Mashable började Samsung experimentera med tekniken i jakt på en bättre virtual reality-upplevelse.

Men möjligheterna är större än så. Förutom att vi alla kanske snart kan få utlopp för våra spiondrömmar äger Google patent på kontaktlinser som mäter din blodsockernivå, och fler funktioner lär komma. 


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant