Fotograf: Emirates Palace Abu Dhabi

Världens lyxigaste hotell

På dessa hotell kan du landa med helikopter, sola på en influgen sandstrand och äta middag bland akvarier.

1. Emirates Palace, Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten

Detta arabiska palats kostade blygsamma 3 miljarder dollar (25 miljarder kronor) att bygga. För den som som tycker att ett hotell inte är värt namnet om det inte finns kristallkronor är detta rätt ställe! Här finns inte mindre än 1000 sådana, och förutom det även marmor från 13 olika länder, oräkneliga pooler, massor av fontäner, en stor marina och så klart egen strand. More is more!

2. Mardan Palace Hotel, Antalya, Turkiet

Med Medelhavets största pool behöver du aldrig vara orolig för trängas, om du checkar in här. Antalya kanske är känt som ett riktigt charterturistmål som kryllar av hotell, men få av dem kan skryta med 17 barer, tio restauranger eller att ha flugit in 9000 ton egyptisk sand - allt för att tillfredställa sina kräsna gäster.

LÄS ÄVEN: Detta är världens mest förorenade land - och det är inte i Kina

3. Burj Al Arab Hotel, Dubai, Förenade Arabemiraten

Ägarna till detta hotell tyckte antagligen att alldeles för få restauranger är omgivna av akvarier. Det är i alla fall en av restaurangerna här. Själva byggnaden ligger på en egen ö vid stranden, och ska likna ett stort segel. Här är alla rum sviter med havsutsikt. Helikopterplatta, tennisbanor och Rolls Royce-bilar för gästerna är självklarheter. Några av gästerna som bott här är Roger Federer, Claudia Schiffer och Selena Gomez.

4. The Boulders, Arizona, USA

På The Boulder överlämnar man prakten åt naturen att stå för. I det 12 miljoner år gamla landskapet i Sonoraöknen sprider sig hotellområdet över 5 km2. Det finns två golfbanor i världsklass och givetvis ett enormt spa. Om du lider av paparazzis erbjuds även ett superprivat område med villor, där avskildhet garanteras. "Vårt klientel hör till världens mest förmögna, men vi är inte tillåtna att berätta vilka våra VIP-gäster är förrän de är döda", säger hotellets PR-ansvariga Deborah Bridges. Skönt!

5. Secrets Marquis, Los Cabos, Mexiko

Lobbyn är inspirerad av en legend om två himelska änglar som söker paradiset på jorden, enligt hotellet. Secrets Marquis har höga ambitioner, och beställde därför specialgjorda skulpturer, massiva vattenfall och infinitypooler. Det bästa med hotellet är kanske ändå att George Clooney bor i huset bredvid. Från balkongerna mot havet ses ofta valar glida förbi i vattnet. Fundera noggrant åt vilket håll du vill ha rum innan du bokar!


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST