Snabbmatskedjornas anställda: "Här är maten du aldrig borde äta"

Gott, snabbt och ofräscht? 

Snabbmat i all ära. Vem kan inte älska de låga priserna, tiden det sparar och kolhydraterna som stiger till ens hjärna? Mitt upp i tillfredställelsen av den nyligen släckta hungern frågar man sig sällan om maten som man stoppade i sig var så fräsch.

Om du vill veta den sanna historien bakom dina snabbmatsfavoriter bör du fråga de som jobbar snabbmatskedjan. Det är nämligen de som vet hur maten hanteras.

För några dagar sedan skapades en tråd på Reddit som frågade snabbmatsanställda vad man aldrig borde beställa från dem. Tusentals svar kom in. En del svar indikerade att en del snabbmat är överprissatt eller förberedd på ett ofräscht sätt.

LÄS ÄVEN: Snabbmatsjättarnas kamp fortsätter - priserna kapas

Här är några snabbmatsfavoriter som snabbmatsanställda rekommenderar att man håller sig borta från:

Subways ugnsgrillade kyckling
Enligt Reddit-tråden ska den den ugnsgrillade kycklingen faktiskt inte - som Subway så fint utlovar – vara grillad i någon ugn. Faktum är att den kokas i en mikrovågsugn.

Starbucks "Hemliga meny”
”Beställ ingenting härifrån”, skriver en i Reddittråden. ”Vi anställda har ingen aning om vad en Snickerdoodle Frappuccino är eftersom det inte är ett menyalternativ.”

Enligt Starbucks hemsida ska man kunna kolla upp deras ”Hemliga recept” och beställa dem i form av en skräddarsydd frappuccino. Från Reddit-tråden verkar det som att de anställda inte har någon aning om vad de hemliga recepten faktiskt innehåller.

Varm mat från Starbucks
De varma mackorna som man kan få till frukost och lunch är tydligen inte så goda som de ser ut. Enligt tråden ska all varm mat på Starbucks vara återuppvärmd, fryst mat. ”Det betyder inte att det inte smakar gott”, står det i kommentaren. ”Dock betyder det att Starbucks varma mat inte alls är färsk och dessutom är den fruktansvärt dyrt.

LÄS ÄVEN: Starbucks anklagas för "chockerande höga sockernivåer"

Dairy Queens sallader
Den Amerikanska snabbmatkedjan Dairy Queen ska enligt tråden hålla på med rena lurendrejeriet. Salladerna som snabbmatskedjan säljer ska nämligen ha minskat portionsmässigt och även salladsskålens utformning har ändrats – allt för att det ska se ut som att det är lika stora portioner som tidigare.

Snabbmat som nattamat
Visst har man hört från kostrådgivare att man inte borde äta efter klockan 18. Dock är det inte av hälsoskäl man inte ska beställa snabbmat på natten. De flesta anställda säger att maten som säljs då har legat framme hela dagen, om inte längre. 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST