Världens näst största startup fyller 6 år - firar med Transformer-surfplatta

Nästa nivå för leksaker? Eller bara ett samlingsobjekt för bolaget hängivna fans?

Den kinesiska telefonjätten Xiaomi, som också är världens näst största startup, och leksaksjätten Hasbro ska nu samarbeta. De två bolagen ska släppa en produkt för sina kinesiska fans i form av en surfplatta som kan vecklas ut - och då bli en Transformer. Det uppger bolagen bland annat på Twitter och Facebook.

HISTORIEN OM XIAOMI: Den patriotiske kinesen som ska knäcka Apple

Tyvärr rör det sig inte om någon fungerande platta utan helt enkelt en leksak. Men med tanke på att Xiaomi har en stor entusiastisk fanskara kan det trots allt bli en succé, och inte minst ge företaget lite extra uppmärksamhet. Bolaget har samma typ av besatta fans som Apple har i USA. 

På startupens event skriker fansen som att det vore en rock-konsert. Man ger publiken ljusstavar och roliga hattar - och ibland kommer ledningen ut på scenen i roliga kläder och dansar. Fansen har redan bevisat att de vill köpa andra typer av prylar som är relaterade till bolaget, så robotplattan lär bli ett känt samlingsobjekt.

LÄS ÄVEN: De 10 bäst säljande prylarna - någonsin

Soundwave: Mi Pad 2 är framtagen för att fira Xiaomis sexårsjubileum och tanken är att finansiera den genom crowdfunding där fansen betalar 129 yuan, motsvarande cirka 160 kronor. Om det totala målet nås kommer produkten börja levereras från den 13 maj.

Xiaomis framfart går inte att blunda för. På 6 år har bolaget lyckats passera både Apple och Samsung i Kina. Nu expanderar man aggressivt, men fokuset ligger fortfarane främst på asien och sydamerika. Det återstår att se när lurarna dyker upp i Europa.

LÄS ÄVEN: Doldisen som ligger bakom världens hemligaste nätsuccé


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant