Aprilskämtet som blev en katastrof – folk förlorade jobbet

I förmiddags publicerade den stora IT-jätten ett skämt i sin blogg. Nu får de bittert ångra  det. 

Google fick strax innan lunch abrupt avslöja ett av sina aprilskämt efter att det upprört många. Flera personer ska ha påstått att skämtet gjorde så att de blev av med jobbet.

Skämtet var ganska enkelt. När man skulle skicka ett mail via Gmail kunde man bredvid knappen ”svara” hitta den nya knappen ”mic drop” – en funktion som skickade iväg ens svar på mailet, adderade en Minion som tappade en mikrofon och gjorde att man sen slapp se några andra svar i mailtråden. Det fungerade alltså på samma sätt som att klicka "mute" på en tråd - men du upplyser också folk om att du inte är intresserad av att höra mer om det ämne som diskuteras. Kul när du mailar med vänner, mindre kul när du gör det på jobbet.

 

Google sa att den nya funktionen i Gmail skulle underlätta för folk som ville ha det sista ordet, eller som de uttryckte det, ”döda” mailkonversationer.

”Mail är jättebra, men ibland vill du bara trycka på radera.”, löd Googles aprilskämt i deras blogg. ”Som i de heta mailtrådarna på jobbet då alla har fel förutom du (bevisligen). Eller de gånger när folk vill ha ett demokratiskt beslut, men din åsikt är den enda som betyder något (jag har rätt). Eller kanske är det så att du bara har spikat det, och det inte finns något mer att säga (BAM).”

LÄS ÄVEN: Storbolagens bästa aprilskämt 2016

Aprilskämtet blev snabbt en katastrof: Det placerades precis bredvid ”svara”-knappen och ersatte därmed knappen ”skicka och arkivera” i Gmail. Många som inte var medvetna om att det var en ny knapp, klickade därför på ”mic drop”-knappen av misstag. Folk som mailade i ett professionellt syfte blev i synnerhet väldigt upprörda av den nya funktionen. Enligt Business Insider finns det även flera fall där anställda blivit av med antingen sina jobb eller sina uppdrag. Google fick därför avslöja sitt aprilskämt och ta bort funktionen illa kvickt. 

 ”Det ser ut som om vi lurade oss själva i år. På grund av ett fel så orsakade "mic drop"-funktionen oavsiktligt mer huvudvärk än skratt. Vi är verkligen ledsna. Funktionen har stängts av. Om du fortfarande ser den, vänligen ladda din Gmail-sida.”, skrev Google i sin blogg.

LÄS ÄVEN: Robotarna blev för kontroversiella – nu säljer Google favoritbolaget


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. FN-rapport: Marknadskrafterna dödar planeten – dags för nytt ekonomiskt system
  2. ”Dags att fyndköpa nischbanken som lockar med hög direktavkastning”
  3. Googles superfuturist Ray Kurzweil: Minimera riskerna i ditt liv de närmaste 10 åren så har du en god chans till ett evigt liv
  4. Personalslakt på Fingerprint Cards: Tre av fyra får gå från Skånekontoret
  5. Här är Nordens 10 hetaste aktier just nu
  1. FN-rapport: Marknadskrafterna dödar planeten – dags för nytt ekonomiskt system
  2. Klimatexperten: ”Vi måste börja förbereda oss på att vår civilisation kommer att gå under”
  3. Proffsens svarta lista: 5 aktier du borde sälja innan alla andra gör det
  4. Coca-Colas nya recept för att få fart på försäljningen – cannabis
  5. Coca-Cola hoppar på senaste hälsotrenden – ska sälja kombucha

För dig som prenumerant