Fotograf: Uber

Ubers vd: "Börsnoteringen ska ske så sent som möjligt"

Det är inte dags än, tycker Ubers vd.

Investerare och personal på Uber som hoppas på en snar börsnotering ser ut att bli besvikna. "Jag kommer att se till att det händer så sent som möjligt", säger bolagets vd Travis Kalanick i en intervju med finanskanalen CNBC.

Han tillägger dock att han inte utesluter ett publikt erbjudande inom de närmsta tre till fem åren.

I nuläget värderas bolaget till 62,5 miljarder dollar, motsvarande 517 miljarder kronor och uppges inte ha några problem med att hitta privat finansiering. I dag är bolaget även världens högst värderade startup.

LÄS ÄVEN: Kluriga frågor du ska kunna svara på om du vill jobba på Uber

Trots investerarnas positiva inställning har dock Uber inte enbart medvind. I städer världen över har taxiförare demonstrerat mot bolagets framfart, i vissa länder har man till och med förbjudit appen.

I Sverige är det framförallt funktionen Uber Pop som fått kritik. Tjänsten låter privatpersoner agera Uber-chaufförer när de har några timmar över. Man verkar dock inte ha varit så noggrann med att upplysa förarna kring vilka regler som gäller och nu står flera av dem åtalade för att ha kört taxi utan att ha taxitillstånd.

DJUPDYK I UBER
Morddömd förare klarade Ubers bakgrundskontroll
Kritiken växer - ytterligare ett åtal mot Uber
Uber: Stockholm kan tjäna en miljard på samåkning
De vill utmana Uber - genom att ge förarna aktier och högre lön 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST