Fotograf: CC

Spotify når viktig milstolpe - dåliga nyheter för Apple Music

Spotify har haft svårt att tjäna pengar, men nu visar det svenska bolaget på nytt att man faktiskt kan få folk att betala för musik. 

Svenska Spotify har nu nått 30 miljoner betalande användare. Detta meddelar nu Spotifys vd Daniel Ek i en tweet. Spotify hade 20 miljoner betalande användare när konkurrenten Apple Music lanserades förra sommaren och att man redan nu nått 30 miljoner är ett gott tecken. Många väntade sig att Apples hängivna fans skulle slänga sig över Apple Music, men trots att världens tyngsta varumärke ligger bakom tjänsten lyckas Spotify hålla uppe farten.

LÄS MER: Han ligger bakom tidernas mest ikoniska låt

Apple Music har enbart betalande användare och idag ligger den siffran på kring 11 miljoner. Tjänsten har fått fotfäste i USA, men användarskaran är tämligen liten om man jämför med Spotify. Den svenska musikjätten har ju nämligen gratiskonton också och de senaste siffrorna från bolaget visar att man totalt har 75 miljoner aktiva användare. Betydligt fler än 11 miljoner. För Apple Music blev just uppförsbacken ännu lite brantare.

Nu satsar Spotify stort på expansion. Musikjätten ska slå sig in i både Japan och Indonesien. Den japanska musikmarknaden är enorm, användarna är villiga att spendera rekordstora summor på att konsumera musik, så där kan förhoppningsvis Spotify snabbt hitta fler betalande användare. Indonesien å andra sidan är en mindre kapitaltung marknad, men landets över 250 miljoner användare öppnar upp för en snabb användartillväxt.

LÄS MER OM SPOTIFY
Volvo blir först ut med globalt Spotify-samarbete
Vevo vill att du betalar för att titta på musikvideos - goda nyheter för Spotify
Apple Music växer rekordfort: "Kan vara störst redan 2017"


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST