Fotograf: CC

Spotify når viktig milstolpe - dåliga nyheter för Apple Music

Spotify har haft svårt att tjäna pengar, men nu visar det svenska bolaget på nytt att man faktiskt kan få folk att betala för musik. 

Svenska Spotify har nu nått 30 miljoner betalande användare. Detta meddelar nu Spotifys vd Daniel Ek i en tweet. Spotify hade 20 miljoner betalande användare när konkurrenten Apple Music lanserades förra sommaren och att man redan nu nått 30 miljoner är ett gott tecken. Många väntade sig att Apples hängivna fans skulle slänga sig över Apple Music, men trots att världens tyngsta varumärke ligger bakom tjänsten lyckas Spotify hålla uppe farten.

LÄS MER: Han ligger bakom tidernas mest ikoniska låt

Apple Music har enbart betalande användare och idag ligger den siffran på kring 11 miljoner. Tjänsten har fått fotfäste i USA, men användarskaran är tämligen liten om man jämför med Spotify. Den svenska musikjätten har ju nämligen gratiskonton också och de senaste siffrorna från bolaget visar att man totalt har 75 miljoner aktiva användare. Betydligt fler än 11 miljoner. För Apple Music blev just uppförsbacken ännu lite brantare.

Nu satsar Spotify stort på expansion. Musikjätten ska slå sig in i både Japan och Indonesien. Den japanska musikmarknaden är enorm, användarna är villiga att spendera rekordstora summor på att konsumera musik, så där kan förhoppningsvis Spotify snabbt hitta fler betalande användare. Indonesien å andra sidan är en mindre kapitaltung marknad, men landets över 250 miljoner användare öppnar upp för en snabb användartillväxt.

LÄS MER OM SPOTIFY
Volvo blir först ut med globalt Spotify-samarbete
Vevo vill att du betalar för att titta på musikvideos - goda nyheter för Spotify
Apple Music växer rekordfort: "Kan vara störst redan 2017"


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Flygbolag går i konkurs – svenska flygplatser drabbade när alla avgångar ställs in
  2. Oscar Properties smög ut vinstvarning i fredags – nu faller aktien fritt på börsen
  3. De flåsar Tesla i nacken – här är elbilarna som är redo att köra om
  4. Nya skräcksiffror över bopriser – visar svagaste januarimånaden någonsin i Valueguards historik
  5. Hon blir Handelsbankens första kvinnliga vd
  1. Börsens 10 billigaste aktier – varav en har uppsida på 70%, enligt proffsen
  2. De flåsar Tesla i nacken – här är elbilarna som är redo att köra om
  3. Flygbolag går i konkurs – svenska flygplatser drabbade när alla avgångar ställs in
  4. SBAB: Räkna med att din bostad tappar i värde fram till 2022 – men kraschen uteblir
  5. FBI-agenten som fällde ”Wolf of Wall Street”: Verkligheten är mycket värre än i filmen

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.