Leo Vegasfest på börsen

Leo Vegas rusade efter börsintroduktionen, undantaget begräsas i nya amorteringskravet och Sverige kommer inte kunna fördela flyktingar till andra EU-länder. 

LEO VEGAS STEG 25 PROCENT PÅ 5 MINUTER 

Efter kraftig överteckning noterades mobilspelsbolaget  LeoVegas idag på börsen. Kursen i Leo Vegas rusade i öppningshandeln..

Efter cirka 5 minuters handel hade aktier för 90 miljoner omsatts i nära 5.000 avslut. Aktien bytte då ägare kring 40 kronor, 25 procent högre än priset i introduktionserbjudande som var 32 kronor.

Totalt tillkommer med börsnoteringen nästan 30.000 nya aktieägare i Leovegas. Värderingen ligger på 3,19 miljarder kronor. Genom noteringserbjudandet tillfördes Leovegas brutto 187 miljoner kronor. Handelsbanken, Swedbank Robur, Carnegie Asset Management och AMF Fonder är några av de nya investerarna. 

LÄS MER: Gambling i mobilen blev deras fullträff

UNDANTAGET FÖR AMORTERINSKRAVET GÄLLER 5 ÅR

Det blir endast ett femårigt undantag för nybyggnation i amorteringskravet, som kommer att införas från den 1 juni. (DI)

LÄS MER: Ingen kommer undan nya amorteringskraven

INDUSTRIN TÅL HÖGRE LÖNER

Läget i industrin är bättre än för tre år sedan, men än är det för tidigt att växla upp löneökningstakten. Lönekraven är därför desamma som i den förra avtalsrörelsen, skriver de fem förbunden i Facken inom industrin i en debattartikel. (DI)


INGEN FLYKTINGFÖRDELNING FRÅN SVERIGE

Sverige kommer inte att kunna fördela flyktingar till andra EU-länder, enligt det avtal som EU:s medlemsländer ska diskutera på toppmötet i Bryssel under torsdag-fredag. (Ekot)


SVENSK EXPORT ÖKAR

Svensk export ökade 7,4 procent i fjol, enligt en rapport från Kommerskollegium. Särskilt bra går tjänsteexporten, i synnerhet till Storbritannien. (DN) 


BANKERNA TAR ANSVAR FÖR KONTANTHANTERINGEN

Bankerna tar ansvar för kontanthaneringen och ökar kontantservicen, svarar Bankföreningen riksbankschef Stefan Ingves. (DI)

LÄS MER: 4,3 miljarder kan bli ogiltiga

DI REKOMMENDERAR: TECKNA HUMANA

Dagens Industri råder sina läsare att teckna aktier i omsorgsbolaget Humanas pågående börsnotering, med hänvisning till låg prislapp och goda tillväxtutsikter. (DI)


LÄTTARE ATT SÄLJA ÄN ATT KÖPA BOLAG

Det är lättare att sälja än att köpa bolag på nuvarande transaktionsmarknad, anser Ratos vd Susanna Campbell i samband med bolagets kapitalmarknadsdag på torsdagen. (DI)

 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST