Instagram gör en Facebook - skrotar ditt vanliga flöde

Nu kommer Instagram bli ännu mer som Facebook, inom några månader ska det kronologiska flödet bort.

Foto- och meddelandetjänsten Instagram kommer framöver att fylla en användares flöde med de bilder och videoklipp som man tror intresserar personen mest. Det innebär inte att man går miste om något, utan endast att inläggen går efter en annan ordning än kronologisk.

LÄS ÄVEN: Bolaget tar in 600 miljoner - ska slå Snapchat och Instagram

Det nya upplägget kommer att börja tillämpas under de kommande månaderna, skriver bolaget i ett blogginlägg. Enligt Instagram, som ägs av Facebook, går användare i snitt miste om 70 procent av flödet.

I praktiken innebär detta att Instagrams flöde blir mer som Facebooks. Vad du får upp i ditt flöde kommer bero på ditt beteende och inte på när du öppnar appen. Det återstår att se exakt hur flödet kommer komma att se ut - och hur mycket Instagram faktiskt kommer bli som Facebook.

I dag har Instagram 400 miljoner aktiva användare som varje dag laddar upp 80 miljoner bilder.

LÄS ÄVEN: Instagram förbjuder auberginer


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST