Fotograf: Tomas Oneborg / TT

Reinfeldt får nytt internationellt toppjobb

Fredrik Reinfeldts tid vid makten verkar ha imponerat på omvärlden - nu får Sveriges förre statsminister ett nytt internationellt uppdrag.

Wall Street-firman Bank of America Merrill Lynch har utnämnt Sveriges tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt till seniorrådgivare för bankens verksamhet i Europa, Mellanöstern och Afrika, en region som kallas EMEA. Fredrik Reinfeldt var Sveriges statsminister mellan 2006 till 2014 och ordförande för det Europeiska rådet år 2009.

"Det gläder mig att få möjligheten att arbeta med Bank of America Merrill Lynchs team. Jag ser fram emot att hjälpa en av världens ledande investmentbanker att spela en ännu större roll i att stödja Europas ekonomiska utveckling i detta kritiska läge", uppger den forna statsministern i en kommentar. 

LÄS ÄVEN: Borg får nytt internationellt toppjobb

Johan Lustig, som är nordisk chef för Nordic Corporate och Investment Banking på Bank of America Merrill Lynch, är nöjd med rekryteringen. 

"Fredrik Reinfeldt är en av Europas mest respekterade politiker på senare år. Han kommer att bidra med unika insikter för våra kunder och för våra kollegor. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med honom när vi nu fortsätter att utveckla vår framgångsrika verksamhet i EMEA-regionen", säger han i en kommentar.

MOTSATSEN: 6 glidare som fick betalt för ingenting


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST