Fotograf: TT / Magnus Hjalmarsson

Stenbeck lämnar rollen som styrelseordförande i Kinnevik

En av Sveriges mäktigaste ägare väljer att lämna posten som styrelsordförande.

Cristina Stenbeck avser att avgå som styrelseordförande i Kinnevik. Hon kommer i stället att bli ledamot av styrelsen, och ersättas på ordförandeposten av nuvarande ledamoten Tom Boardman.Det framgår av investmentbolagets valberedningsförslag inför årets årsstämma.

STENBECK: Det här är Sveriges yngsta miljardärer 2015

"Jag kommer fortsätta att stödja Kinneviks team i dess arbete att möta sina långsiktiga åtaganden gentemot sina aktieägare och portföljbolag som styrelseledamot. Som en aktiv representant för bolagets största aktieägare ämnar jag även fortsätta leda arbetet i Kinneviks valberedning", säger Cristina Stenbeck i ett pressmeddelande.

Cristina Stenbeck har även valt att lämna Millicoms och Zalandons styrelser.

Tom Boardman har varit ledamot av styrelsen sedan 2011. Som ny ledamot av styrelsen föreslås Lothar Lanz, som nyligen föreslagits som ny styrelseordförande i Zalando, även detta som efterträdare efter Cristina Stenbeck. I övrigt föreslås omval av styrelsens ledamöter.

Stenbeck är en av Sveriges mäktigaste kvinnor. De allra mäktigaste listade Veckans Affärer i veckan: Näringslivets 111 mäktigaste kvinnor 2016


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.