Tidigare under 2016 blev Jenner även det nya ansiktet för MAC Cosmetics. Fotograf: MAC Cosmetics

H&M satsar på mångfald - Caitlyn Jenner blir modell för sport-kollektionen

H&M:s nya sportmodell är tidigare OS-medaljören Caitlyn Jenner - som skriver historia.

Under morgonen gick Caitlyn Jenner ut på Instagram och berättade för sina 6,3 miljoner följare att hon är H&M:s nya modell för H&M Sport. Jenner är en tidigare OS-medaljör tillika realitykändis som tidigare agerat modell för en rad olika märken.

Att anlita Jenner är ännu ett steg i H&M:s satsning på större mångfald bland sina modeller. Jenner är transsexuell och har sen hon kom ut blivit en viktig nyckelperson för HBTQ-rörelsen i USA. Kampanjen med Jenner blir även den första H&M gör tillsammans med en transsexuell modell.

I samband med avslöjandet twittrade Jenner: "Some days I just gotta say...I love that I'm finally free to be me. #TransIsBeautiful"

LÄS ÄVEN: Barbie bryter med idealen - lanserar flera nya kroppstyper


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.