Twitter ger anställda 1,7 miljoner - om de lovar att inte säga upp sig på ett år

De senaste månaderna har Twitter gått uselt på börsen och flera chefer och anställda har valt att lämna bolaget. Nu vill mikrobloggen betala personalen för att stanna kvar på jobbet.

Twitter öppnar plånboken för att behålla sina anställda, efter att bolagets aktie förlorat två tredjedelar av sitt värde. Bolaget har slaktats efter svaga rapporter och flera avhopp bland bolagets högsta chefer. Det skriver Wall Street Journal. Läs mer om avhoppen här: Flera Twitterchefer lämnar bolaget - kan vara dags för försäljning

Under den senaste månaden har Twitter erbjudit ytterligare aktier till personalen, i syfte att kompensera för det värde som gått förlorat sedan den anställde började arbeta i bolaget. Twitter har också delat ut kontanta bonusar till vissa anställda, på summor mellan 50 000 (425 000 kronor) och 200 000 dollar (1,7 miljoner kronor), för att få dem att stanna i minst ytterligare sex månader eller ett år.

LÄS ÄVEN: Hon skriver en tweet om bolaget - då rusar aktien 20 procent

Båda erbjudandena visar hur Twitter försöker blidka sina anställda efter att aktien sjunkit från 53:49 dollar i april i fjol till 17:66 dollar i dagsläget. Det som avskräckt investerarna är bolagets envisa problem med att få fart på användartillväxten.

Twitters uppvaktning av personalen kan komma att sprida sig till andra teknikbolag. Experter på löner och ersättningar som Wall Street Journal talat med säger att den svaga utvecklingen på börsen lär få flera bolag att pröva nya vägar för att behålla sina anställda.

LÄS ÄVEN: Undersökning: Två tredjedelar tror felaktigen att de är underbetalda


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Två styrelseledamöter köper aktier i Swedbank
  2. Landet skrotar BNP-måttet – börjar mäta välmående istället
  3. Swedbanks genomklappning på börsen får hela sektorn att gunga
  4. Medhelp polisanmäler tidningen som avslöjade 1177-läckan
  5. FI övervägde att dra in tillståndet för Avanza Pension – som istället varnas och bötfälls
  1. Landet skrotar BNP-måttet – börjar mäta välmående istället
  2. De flåsar Tesla i nacken – här är elbilarna som är redo att köra om
  3. Flygbolag går i konkurs – svenska flygplatser drabbade när alla avgångar ställs in
  4. FI övervägde att dra in tillståndet för Avanza Pension – som istället varnas och bötfälls
  5. FBI-agenten som fällde ”Wolf of Wall Street”: Verkligheten är mycket värre än i filmen

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.