Fotograf: Samsung / Kollage

Det går uselt för mobiljätten - och nu verkar nya luren bli en flopp

2015 var en ordentlig uppförsbacke för telefonkungen, men den nya telefonen skulle bli en räddning. Än så länge går dock försäljningen trögt.

Samsung har tidigare uttryckt en förväntan om att den nya flaggskeppsmobilen Galaxy S7 ska sälja bättre än föregångaren S6, men enligt förhandsbokningarna går det trögt. Samsung ska ha börjat ta emot beställningar via Sydkoreas tre operatörer den 4 mars och trots att kunderna får ett Gear VR-headset på köpet har det inte varit någon jätterusning uppger branschkällor till Business Korea.

LÄS ÄVEN: Prognos: Virtual reality omsätter mer än tv:n redan 2025


Samsung Gear som kundernas skulle få på köpet.

Vissa hoppfulla analytiker menar emellertid att det inte beror på att Galaxy S7 inte är populär utan snarare att konsumenterna hellre väljer att vänta med köp än att lägga en förhandsbokning. Man föreslår att detta skulle kunna bero på att kunderna inte vet exakt vilka priser och subventioner som kommer gälla när mobilen väl släpps. För den som tänkt byta operatör kan det även vara bättre att avvakta och se vem som kommer erbjuda bäst villkor.


Samsung Galaxy S7

Dessutom väntas LG Electronics senaste flaggskeppsmobil G5 lanseras mot slutet av månaden vilket kan göra att en del kunder inväntar den i stället.

LÄS ÄVEN: Är startupen som brädat Apple och Samsung verkligen värd 390 miljarder?

Man brukar dock kunna förutsäga hur bra en lur kommer sälja baserat på hur många förhandsbokningar som rullar in, så Samsung kan ha en ordentlig uppförsbacke framför sig. Tidigare har bolaget dominerat smartphone-marknaden, men stark konkurrens från både Apple och uppstickare som Xiaomi har inneburit förlorade marknadsandelar.

Under hösten 2015 gjorde Samsung sitt sämsta kvartal på 30 år och tvingades sparka 10 000 anställda, så bolaget skulle verkligen behöva en succé just nu.

LÄS ÄVEN: "Om fem år är vi större än Apple och Samsung"


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST