Fotograf: Pexels

Facebook vill börja sända sport live i ditt flöde

Livesändningar har blivit allt hetare - och nu vill Facebook se till att man tar hem marknaden, helst innan Twitter och Youtube hinner ta ordentlig fart.

Facebook vill inte bara vara din dagstidning, i framtiden vill man även fungera som din tv. Just nu sitter teknikjätten i samtal med NFL som äger rättigheterna till de amerikansk fotboll-matcher som spelas i USA. Samtalen handlar om att Facebook vill få sända matcherna live direkt i ditt flöde.

Facebook har i allt högre grad valt att fokusera på video. Under förra året lyckades sajten dra in fler videovisningar är rivalen Youtube. Nu har man meddelat att man i framtiden inte bara vill ha videos med gulliga djur och recept - utan även sport. 

LÄS ÄVEN: Snapchat knappar in på Facebook - med stormsteg

Under året har Mark Zuckerberg meddelat att Facebook ska bli den primära plattformen för video som sänds live. Detta innan Twitter och Youtube hinner ta över denna marknad. 

Facebook förhandlar just nu även med olika kändisar som man vill ska sända live direkt i ditt flöde istället för i Twitters Periscope eller på Youtube. Detta skriver Re/code. I praktiken vill alltså Facebook bli din nya tv-kanal.

Det återstår att se vilka andra sporter som dyker upp på Facebook - och när den första kändisen börjar sända live.

LÄS ÄVEN: IS hotar Mark Zuckerberg


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST