Fotograf: E.ON

Energibolaget skapar 100 nya praktikplatser för nyanlända

Ännu ett företag går med i 100-klubben och lovar att hjälpa till i integrationsprocessen.

Energibolaget E.ON har inlett ett långsiktigt samarbete med Arbetsförmedlingen i Sverige och ska erbjuda praktikplatser för 100 nyanlända. Bolaget ansluter sig därmed till Regeringens satsning på den så kallade 100-klubben, innebärande att de bolag som tar emot 100 nyanlända under en treårsperiod ska få stöd från Arbetsförmedlingen

"Som en central samhällsbärare tar företaget även ställning för grundläggande mänskliga rättigheter, anti-diskriminering och ett fritt samhälle som inkluderar alla människor", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

HAN TÄNKER STÖRRE: Yoghurtmiljardär anställer hundratals flyktingar - och vill att fler företag hjälper till

Praktikplatserna ska erbjudas under en treårsperiod. Det inkluderar åtta veckors arbetspraktik och tre veckors yrkeskompetensbedömning.

Regeringens 100-klubb lanserades i oktober förra året och innebär att de företag som vill ta emot minst 100 nyanlända erbjuds en särskild ingång till Arbetsförmedlingen. Företag som kontaktar verket ska få hjälp att skapa skräddarsydda program som passar dem och deras verksamhet.

På regeringens hemsida skriver man: "Under ett personligt möte ska företagens behov och önskemål diskuteras för att därefter identifiera sökanden och skapa ett för företaget skräddarsytt paket. Exempel på insatser är snabbspår, yrkeskompetensbedömning, arbetsmarknadsutbildning, validering av kunskap, instegsjobb, nystartsjobb, arbetspraktik och arbetsträning med handledare."

När initiativet först presenterades meddelade Sweco, Riksbyggen, Ragn-Sells, Axfood och Hemköp att de alla tänkte vara med i klubben.

LÄS ÄVEN: Svenska fastighetskungen skänker 100 miljoner till flyktingarna


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST