Fotograf: Max / Press

Hamburgarkungen: Kött är skadligt för både miljön och hälsan

I det senaste avsnittet av Innovationstvodden berättar Max vd Richard Bergfors om hur företaget storsatsar på veganskt och vegetariskt för miljön, hälsan, smakens - och affärernas - skull.

Max har länge satsat stort på förnyelse och innovation vilket gjort att företaget idag är världsledande i branschen gällande hållbarhet. I veckans innovationstvodd berättar vd Richarde Bergfors om satsningen på en ny vegansk och vegetarisk meny som är den största och kanske viktigaste satsningen i företagets 50-åriga historia. Bergfors beskriver varför köttindustrin är ohållbar ur både miljö- och hälsosynpunkt.

INNOVATIONSTVODDEN

Varannan vecka intervjuar videojournalisten Mats Ögren Wanger ledande profiler inom näringsliv, politik, forskning och samhälle om Sveriges ödefråga: hur ska vi återta vår position som världens ledande innovationsland?

Läs mer på innovationsverige.se

Att hålla hög klass på den vegetariska menyn är ett sätt att locka även köttätare, då han menar att fler och fler väljer vegetariskt även för smakens skull.

Med sin satsning vill Max visa vägen in i framtiden för alla snabbmatsrestauranger i hela världen och sända ett budskap till kunderna att de genom sina matval kan vara med och bidra till en mer hållbar värld.

Klicka i spelaren ovan för att se avsnittet eller klicka här för att se tidigare avsnitt av Innovationstvodden.


NYHETSBREV


Kalendarium

SENASTE VA

VA Karriär