Fotograf: Fredrik Sandberg/TT

Spotify flyttar över till Googles moln

Spotify flyttar snart över till Googles molnlösning. En stor vinst för sökjätten.

Under de kommande månaderna kommer Spotify flytta över till Googles molnplattform, en stor vinst för Google som ofta brukar ses som lillebror till Amazons och Microsofts motsvarigheter, skriver Business Insider.

Google Cloud Platform kommer efter flytten att vara det system som ser till att Spotifys 75 miljoner användare kan strömma musik och använda tjänsten i övrigt. För Google-chefen Urs Hölze är det ett steg i riktningen har förutsåg när han konstaterade att redan år 2020 kan molnplattformen dra in mer pengar till företaget än reklamverksamheten.

För Spotifys del kommer flytten från befintligt datacenter efter att molntekniken nu bedömts mogen. Tidigare bedömdes just datacenter som en enklare och billigare lösning men nu kommer Google att kunna leverera minst lika bra prestanda.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.