Fotograf: Fredrik Persson/TT

"Köpläge i insiderfavoriten"

Analytikerna tycker att det är köpläge i en aktie efter att insynspersoner köpt. Ytterligare två aktier köpstämplas.

I det senaste numret av Affärsvärlden rekommenderar tidningen köp av Volvo, B&B Tools och Camarus.

Under förra året började Volvo leverera bättre lönsamhet. Den pressade värderingen speglar dock inte en koncern som är på rätt väg skriver Affärsvärlden som stämplar köp. Riktkursen sätts till 105 kronor på ett års sikt.

Nästa köptips delas ut till B&B Tools som genomfört en omfattande förändring av sin organisation. Tidningen menar att det är läge att rygga insynspersoner och köpa aktier i industrigrossisten. Efter den senaste rapporten tog aktien ett kliv uppåt men det finns mer att hämta tror tidningen. Riktkursen sätts till 155 kronor.

Det sista köprådet tilldelas läkemedelsbolaget Camarus som Affärsvärlden inleder bevakning av. Camarus teknik portionerar långsamt ut läkemedel i människokroppen men några försäljningsvolymer väntas dock inte under de kommande två åren.

Till bolagets företräden hör en rejäl kassa på drygt 600 miljoner kronor, vilket gör att bolaget klarar sig utan kapitalpåfyllning med nuvarande kapitalbrännarhastighet i tre år.

Affärsvärlden är restriktiv med att rekommendera köp i förlusttyngda forskningsbolag, men här gör tidningen ett undantag eftersom teknikrisken är låg. Kort sagt: metoden fungerar. Köp med riktkurs 89 kronor på ett år sikt lyder Affärsvärldens råd.

MER AKTIETIPS:

Bull or Bear: "Här är bolaget som skall erövra Europa"

"Så hittar du rätt fastighetsbolag att investera i"

Vill du göra bättre investeringar? Ladda hem VA Finans populära app utan kostnad från App Store eller Google Play idag.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST