Fotograf: Powa Technologies/Press

Kraschad enhörning tvingas sparka en tredjedel

En gång i tiden värderades bolaget till över 20 miljarder kronor. Nu har kassan sinat och Powa Technologies tvingas kapa nästan en tredjedel av tjänsterna.

Den London-baserade betaltjänsten Powa Technologies har tvingats kapa en stor del av sin personalstyrka i Europa. Det uppger ett antal källor, samtidigt som den exakta siffran ännu är okänd, skriver Business Insider.

Nedskärningarna skall ha verkställts av revisionsbyrån Deloitte som tog över som förvaltare i fredags. En källa säger att det kan röra sig om upp till 100 personer som kan ha tvingats lämna. Powa Technologies har i nuläget 311 anställda världen runt.

Powa Technologies, som en gång i tiden värderades till 1,8 miljarder pund och därmed klassades in som en enhörning, har haft Deloitte som administratör efter att dess största investerare Wellington Management återkallat lån. Powa Technologies hade vid början av februari endast 250.000 pund i kassan, med de totala skulderna på 16,4 miljoner pund.

Samtidigt tillkännagav Thompson Investments på fredagen att det skulle köpa upp Powa Technologies. Enligt uppgifter från Financial Times skall dess uttalanden ha gjorts utan Deloittes vetskap.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST